Personregister.

   Detta är inte en komplett lista utan denna information kom till för att ge läsaren en blick över de personer och platser som nämns i böckerna och som för berättelsen framåt. För en mer utförlig lista över personer så finns det möjlighet till att köpa ett utdrag, en plastmapp, över hemsidan som kan användas både som en kartbok och ett uppslagsverk. Kan beställas genom att kontakta mig. 

Månen är nu bebodd och man kan här se ett rymdskepp på väg till planeten Mars.

Rymdskepp Vit Airy.

   Kommendörkapten Mika, längd 190 cm, är en självständig och skicklig rymdkapten från Regina City, Canada. Leilani, en mycket skicklig navigatör och dessutom en kär vän till Mika, är född på ön Maui, Hawaii. Vid deras sida finner vi ett antal lojala vänner som rymdpilot Jonas och andre pilot Shi Sao Tien från distriktet Hunan, KIna. Trots det att Sao Tien är kort till växten, 165 cm, så är han modig för två och alltid pigg på hyss och äventyrliga uppdrag. Chefstekniker Tom Bojak är en storväxt, 220 cm, trygg och matglad afro-amerikanen från New Orleans, USA. Trots hans storleken så finner Bojak sig motvilligt i att bli indragen i nya äventyr. Till en lojal men udda vän till Mika räknas också Ami, rymdskeppet Vit Airy dator. Som motsats till Mika  är andre kapten Ruspet som är mer fyrkantig i hans sätt att följa regelboken, samt navigatör Dajus som ständigt får spela andre fiol ombord på Vit Airy.

     Rymdskeppet Blå Airy.

   Kommendörkapten Jehu, en typisk storvuxen sjökapten från Skottland, tycks i allt far fram som ett jehu. Fler ombord på Blå Airy är chefstekniker Jan Fresno, förste pilot Messla, Frankrike, navigatör Erica, Irland, och dataexpert Carp, Liverpool. Lite senare i hanslingen mönstar pilot Anji-li Mikimoto, Japan, och hennes vänninna Avril, Frankrike, på efter en påtvingad detour för Blå Airy.

     Rymdkeppet Noa II.

   Kommendörkapten Stone, USA, är en bufflig person med ett gott hjärta och "den gamle" i Mikas bekantskapskrets. Vid hans sida finner vi den mycket skickliga förste pilot Dakota, Lakotaindian från North Dakota, USA, och en barndomsvän till Mika. Med ombord finns även förste navigatör Jafet, Schweiz, dataexperten Arno, Tyskland, och chefstekniker Huta, den siste en 230 cm stor man från Finland. Tillsammans med kapten Mika råkade deras rymdskepp ut för sabotage och därefter en lång seg vandring på planeten mars innan de kunde återvända ut i rymden.

     Planeten Mars.

   Ägaren till ranchen Cirkel S är Bob Swansen, en kraftkarl på 240 cm samt Sara, hans virvelvind till dotter. Arbetare på ranchen är förman Omi och cowboy Yagamo. Att spionera på sina grannar kan ha ett högt pris och marken kan bokstavligen uppsluka den oförsiktige. Men dessförinnan så råkade de två av de fem vännerna från Noa II ut för en livsfarlig flygtur som slutade i mörkt vatten.

   Granne till Cirkel S är general Wader Mantez, ägare till ranchen Lazy Waves (WM) en kraftkarl med stark vilja. Båda deras rancherna ligger uppe i Juventa Fons Högland, ett bergigt gränsområde som blev med tiden en gräns i kriget mellan öst, Edom City, och väst, Ophir City. 

 

 

 

Rymdmolnet, ett fenomen som plötsligt kan dyka upp i tymden någonstans långt bortom planeten Mars.

     Rymdmolnet:

   Overlord Iam, är Lord Supreme över allt skapat och Rymdmolnets Härskare och Domare.

   Overlord Rex, konung i Salem City, regerar med att lyssnande leda folket framåt.

   Overlord Advis, en ovanlig rådgivare av vind och eld, som mer än en gång överraskande sökte upp kapten Mika.

   Master El Dani, en furste från gången tid, är både en mentor och mycket god vän till Mika och Leilani. Och som vän blev han mer än en gång indragen i Mikas äventyrliga sidospår.

     Mörkrets makter.

   Mork Ness, supreme lord, f.d. celestial Lux Morgan och gjorde uppror mot Overlord Iam, sitter nu fånge i Humboldt City, Månen. Mork Ness regerar genom härskartekniken att driver folket mot ett bestämt mål, och till hans egen upphöjelse.

   Warlord Mty Ness, krigsherre, var till ensam ledare för revolten mot Overlord Iam ända till Mork Ness återvände. Med tiden blev han en aggressiv fiende till kapten Mika och hans vänner.

   Kardinal Myéclat, överstepräst och rival till makten. Kardinalen manipulerar gärna omgivningen och människan från en bakgrundsposition.

   Kommendörkapten Kirov, kapten på rymdskepp Röd Airy, ser i kapten Mika en rival till vems som är bäst av alla rymdkaptenerna. Som lömska ledare finns även måndrottningen emiressa Isisthar och trollmaster Wizzmaker.

     Månen.

   Kapten Hagog är chef för Lambart Citys Rymdcentra och Reparationsverkstäder för rymdskepp, kom snabbt i en avundsjuk konflikt med kapten Mika.

   Agent Aeli, Gambart City, är hemlig ledare för motståndet till warlorden på Månen. Vid hans sida finne ett antal agenter som Jon och Nicólo, men även några med alias som Nipo och La Rue. Några oväntade vän blev pojken Rick, en ivrig blivande agent och tågföraren Tyko.

   Jätten Iatgol, närmare tre meter lång, är warlordens obesegrade slagskämpe.

     Jorden.

   Domaren J. Ustis och kollega chefsåklagaren J. Ackus Halifax City, Canada, har delade åsikter om Mikas skyldighet till mordet ombord på Vit Airy.

  Två som stöttade Mika var Dakotas farfar Grey Wapiti och fångvaktaren Forrester.