Bok 3: Rymdmolnets återkomst

ISBN 978-91-86409-50-0

   Från bok två, "Fiskar och Vattumän", har kriget nu spridit sig till alla de tre världarna och rymdkapten Mika och navigatör Leilani har i de många striderna upplevt förlusten av kära vänner men också funnit nya goda stridskamrater.

   Mörkrets furste, supreme lord Mork Ness, är nu redo att själv kliva in på världsscenen för att ta över världens största armé och ta täten i marschen mot kung Rex och Salem City. Lockad av mörkrets många fagra löften om snabba segrar, byten och rikedomar, samt övertygade av hans hatfulla tal om motståndarnas ovärdiga rättighet till makten, så låter sig människor snart övertalas om vems som har folkrätten på sin sida när de slutligen står redo för ett sista Harmageddo. 

    Kapten Mika, Leilani och deras vänner är alla lika chockade över hur fort människor lät sig lockas över till mörkret och ta upp vapen för att ge sig in i en strid där slutet redan är skrivet. Men Mork Ness löften blir till en drog, en häftig musik som människan, överskjöld och bedövad, lockas med att lyssna till och som de tillslut inte kan vara förutan. I blint raseri skyndar nu världens största arméer fram som gräshoppsvärmar för att helt övertäcka och inta den lilla landremsan. På samma gång pågår det stridigheter överallt på de tre världarna, men på samma gång dras allas blickar till det stora slaget i jorden medelpunkt, landet mellan tre kontinenter.

   Men rymdmolnet med ljusets härskaror återkommer och tillsammans med kung Rex gör de sig redo för ett världarnas sista krig. Av de två härskar linjerna kommer det snart visa sig att den ena faller tillkorta när vägen till en bättre värld öppnas upp i form av en bro.

   För Mika och Lielani, och för allt levande, väntar nu bara den yttersta domen och sedan vad mer, ... en stad i ljus eller ...?

 

 

 Det finns en bro som sträcker sig över alla mörka vatten.

  "Att våga eller att inte vilja gå ut på denna bro,

 ... det är frågan?"

 

  Cirkauppgifter:

Sidor           456

Ord       145 869

Tecken   847 677

Rader      16 542