Bok 2: Fiskar och Vattumän

ISBN 978-91-86409-05-0

   Från att kaoset bröt i första boken, "Niohundra Nittionio", har nu människorna börjat grupperar sig i för och emot, och samtidigt så strävar båda sidorna nu efter att samla så många lojala anhängare de kan under respektive symbol.

   På bokomslaget till bok 2, "Fiskar och Vattumän", ser man hur mörkret har valt Vattumannen som deras kännetecken, en symbol i form av ett WM, vilket kan ses som en variant av den urgamla symbolen Aquarius = Water Man, eller Yin och Yang. De som är trogna kung Rex har däremot valt Fisken som deras signum och det kommer att visa sig vara något mycket djupare än en del av stjärnhimlen och djurkretsen.

   Småkrigen blossar nu upp överallt och för kapten Mika, navigatör Leilani och deras vänner ombord på övriga rymdskeppen, så tycks de ständigt hamna i nya svårigheter. Och de krigssituationer, som de trodde bara fanns att se i gamla krigsfilmer från åren före fredsriket tideräkning, visade sig nu bli en oväntad och skrämmande verklighet i deras egen vardag. 

   I ett allt mer rasande tempo smids nu plogar om till svärd och båda sidorna förbereder sig för en lång sista blodig uppgörelse. Inför ondskans obevekliga och besinningslösa hat står nu slutstriden inte längre mellan nationer eller hudfärger, utan mellan lögnen och sanningen.

   Två härskarlinjer tar nu form, en röd och en blå, men vem av dessa två äger sanningen och vem kommer att segra. Och vem är nu vän eller fiende för överallt sprider egoismen och maktbegäret sitt lömska gift.

   Det övertag som mörkets makter hade med att överraskande starta upp kriget håller på att försvinna, men warlord Mork Ness har ytterligare ett hemligt vapen gömt, som definitivt kommer att tippa över fördelen till hans egen sida. Men hinner vapnet bli färdig i tid?

  I den sista boken, "Rymdmolnets Återkomst", träder ledarna för de två ssidorna fram och gör sig redo för slutstriden, som är given på förhand eller ...? Svaret beror på vem man frågar.

 

 

  När den sista ridån går upp dras en linje i sanden.

  "Att våga eller att inte vilja välja, ... är det nu frågan?"

 Cirka uppgifter:

Sidor          454

Ord       141 016

Tecken  813 237

Rader      16 416