Bok 1: Niohundra Nittio Nio

ISBN 978-91-86193-65-2

   I utkanten av Vintergatans galaktiska system cirklar tre små världar runt en ensam liten stjärna, vår Sol.

   Året har hunnit att bli X + 999 år och i slutet av den tusenåriga freden har mörkrets ursprung, supreme lord Mork Ness, släppts fri från fängelset i Fort Humboldt. De mörka krafter i världarna, som hitintills har hållit sig gömda, såg nu en möjlighet till att sätta egna dolda planer i verket, som att skriva om historien, srpida lögner och övertala missnöjda människor till att göra revolt mot kung Rex, och samtidigt ta en gruvlig hämnd på alla oförrätter som hade drabbats deras ledare.

   Mörkrets ledare, warlord Mork Ness och kardinal Myéclat, kastar sig sålunda raskt in i arbetet med att skapa ett växande kaos i de tre bebodda världarna, planeterna Jorden och Mars, samt drabanten Månen. Ingen vet hur länge de mörka makter har verkat i det fördolda, men för invånare på de tre världarna väntar nu revolt, krig och ond bråd död. 

   Helt ovetande, om det hotande mörkret som sitter hukande bortom horisonten, flyger tre rymdskepp med de goda vännerna rymdkapten Mika och navigatör Leilani, med rymdkapten Stone och pilot Dakota, samt med rymdkapten Jehu, på deras olika rutinuppdrag mellan de tre världarna. 

   Plötsligt, medan manskapet ombord på Vit Airy diskuterar dagens allvarliga frågor som kommande semesterväder, samt löser livets gåtor, så kommer mörkret stormande fram mot deras rymdskepp och i panik måste kapten Mika ge order om att fly i panik för att fäkta bättre en annan dag.

 

  Bokomslaget visar hur kaoset bryter ut i ett kalejdoskop av färger, åsikter, samtidigt som mörkrets tal 666 ligger gömd som en skuggan under årtalet 999, "Niohundra Nittio Nio".

 

     I nästa bok, ”Fiskar och Vattumän”, ställs människorna på de tre världarna inför valet av vem de vill tjäna, den sittande kung Rex i Salem City eller uppstickaren supreme lord Mork Ness. Och samtidigt som deras tvivel och deras förvirring ökar, så ökar även den inneboende egoism som styr deras val av herre.

 

 Det sista stora kaoset har nu brutit ut.

  "Är all deras hopp ute eller finns det ett ljus i mörkret, ...

det är frågan?" 

 Cirkauppgifter:

Sidor          455

Ord      133 453

Tecken  837 181

Rader     16 596